Gyöngyös – nyugodt, biztonságos időskor a fokozott ápolást igénylő nyugdíjasoknak

Budapesttől mindössze 80 km-re!

A 30 ezres lakosú, nyugodt kisváros, Gyöngyös nyugalmat és biztonságot ad idősek otthona lakóinak, akik fokozottabb ápolást és gondoskodást igényelnek. A csendes kisváros és a nyugdíjas otthon elhelyezkedése a nyugalomról gondoskodik, míg az általunk biztosított orvosi ellátás és a város jól felszerelt kórháza megadja ugyanazt a biztonságot, ami a fővárosban elérhető. Gyöngyös egyébként is csak mintegy 80 kilométerre található Budapesttől, így a fővárosi hozzátartozóknak sem okozhat különösebb problémát idős szeretteik látogatása.
 

A Heves megyében található Gyöngyös a Mátra kapuja, az M3-as autópályán közelíthető meg. A város történelmi emlékeiről és borkultúrájáról egyaránt híres. Idős betegeink az idősek otthonunk által szervezett kirándulásokon (amelyeken természetesen nem kötelező a részvétel) megismerhetik a környék nevezetességeit.
 

A friss levegőn eltöltött órák javítanak bármilyen egészségügyi problémával küszködő beteg állapotán, a környező hegyvidéki tájak ideális kirándulóhelyekkel, pihenőhelyekkel (például Mátrafüred és Mátraháza) rendelkeznek. Nyugdíjas otthonunk személyzete nagy gyakorlattal rendelkezik a feledékeny, demens lakók gondozásában, és a szervezett kirándulások során is fokozott figyelemmel ügyelünk idős szeretteik problémáira, állapotára.
 

Maga Gyöngyös is több látnivalót tartogat. A Mátra Múzeum Gyöngyös történelme és építészeti emlékei mellett a Mátra természeti kincseit is bemutatja: állandó kiállításuk természettudományi egységében különböző ásványokat és kövületeket mutatnak be, extra látványosságként pedig hazánk egyetlen teljesnek tekinthető mamutcsontvázát is itt tekintheti meg a nagyközönség. A múzeumban emellett vadásztörténeti tárgyakat, Gyöngyös történetét bemutató tárgyakat és iratokat is láthatunk.
 

Gyöngyös egyik legismertebb műemléke a Szent Bertalan kéttornyú katolikus templom, és az emellett található a Kincsestár. Itt őrzik az ország második legjelentősebb gyűjteményét (Esztergom után). A gyöngyösi nevezetes épületek sorát gyarapítja a ferences templom és kolostor is, ez utóbbi barokk stílusú épülete ad otthont Magyarország egyetlen, a mai napig épségben fennmaradt középkori ferences könyvtárának.
 

Gyöngyöst sokan kedvelik termálstrandja miatt, a 2008-ban felújított fürdő gyógyvize gyógyító hatással bír bőrbetegségek, gyomorpanaszok, reumatikus és idegrendszeri megbetegedések esetén is.
 

A természet és az állatok közelsége szintén sokat segíthet az idős emberek állapotának karbantartásában. Megfelelő felügyelet mellett az idősek otthona demens lakóinak is kellemes, frissitő időtöltést jelenthet egy állatkerti látogatás. A Gyöngyösi Állatkert ideális lehetőséget nyújt minderre. A város további nevezetességei közé tartozik a víztorony, Herman Lipót festőművész kiállítása és a zsinagóga.
 

Gyöngyösi idősek otthonunk dolgozói a kirándulások mellett a nyugdíjas otthon falai között is olyan programokat szerveznek a betegeknek, amelyek segítik a fizikai és lelki állapot karbantartását.

Várjuk további érdeklődését, kérdéseit!