Mátrafüred, az egészséges időskor záloga

Budapesttől mindössze 80 km-re!


Mátrafüredi idősek otthona egyedülálló környezete is segít abban, hogy lakóink hosszú ideig megőrizzék egészségüket és életörömüket: a kristálytiszta, bizonyítottan egészségjavító hatású hegyvidéki levegő, a dús zöld lombkoronák, a csend és a nyugodt környezet, valamint a változatos programlehetőségek mind-mind hozzájárulnak a testi egészség és a szellemi frissesség fenntartásához és lehetőséget adnak a magas szintű idősgondozásra.

 

Mátrafüred a Mátra déli lábánál, mintegy 400 méter magasan fekvő kedvelt hegyvidéki üdülőhely, amely mindössze 80 kilométerre található Budapesttől, az M3-as autópályától csupán 15 percnyire. Ennek is köszönhető, hogy idősek otthonunkba szívesen érkeznek a fővárosból is.

 

Mátrafüred természeti adottságai egyedülállóak. A Kékes délnyugati lábánál fekszik a Bene patak partján. Friss, hegyi levegőjét az orvosok is előszeretettel ajánlják. Fokozza a test oxigéntartalmát, serkenti az anyagcserét, támogatja a test méregtelenítő folyamatait, ezáltal javítja nyugdíjas otthonunk lakóinak egészségi állapotát.

 

A friss levegőn történő mozgás tovább fokozza ezt a hatást, a csodálatos környezet pedig ideális erre: a természetes, zöld környezetben különösen jól esik a séta, számtalan könnyű, erdei túra is indul, és csodaszép kilátóhelyek vannak a közelben. Tavasztól őszig pedig rendszeresen szervezünk kirándulásokat az idősek otthona lakóinak, a környéken és az ország különböző pontjain egyaránt. Mátrafüredet erdei kisvasút köti össze a tőle mindössze 6,5 kilométerre fekvő Gyöngyössel, ami szintén a friss levegőn történő felfrissülés hangulatos és kellemes módja.

 

Aki pedig idős korában is az aktív életmód rajongója, felkeresheti a Mátrafüredi nordic walking parkot, ahonnan könnyű útvonal-vezetésű túrák indulnak. A nordic walking az idősebb korosztálynak is ajánlott biztonságos, és egészségfokozó hatású mozgásforma: javítja az állóképességet, a nordic walking botok használata tehermentesíti a csípő és a térd ízületeit a normál gyalogláshoz képest, továbbá erősíti a szívet és javítja a vérkeringést. Bővebben az alábbi linken olvashat erről, és a mátrafüredi nordic walking parkról:Mátrafüredi Nordic Park

 

Mátrafüred egyik látványossága az 1900-ban épített Kozmáry-kilátó, ami a Dobogó-kő hegy tetején áll, gyönyörű kilátással Gyöngyösre és a Mátraaljára. Közvetlenül a kilátótól egy könnyű túra vezet a Sástóig, ami Magyarország legmagasabban fekvő tava a maga 507 méteres tengerszint feletti magasságával. Idősotthonunk lakói ellátogathatnak a Mátrafüred határában, 471 méter magasan fekvő Bene vár romjaihoz is. A várat valószínűleg Bene vitézről nevezték el, aki Árpád fejedelem egyik vezérének unokája volt. Az általa építtetett földvár a tatárjárás során elpusztult, a helyén Csobánka ispán épített később kővárat, ma ennek a romjai láthatók.

 

Mátrafüred néprajzi gyűjteményével várja a kultúrát kedvelő lakóinkat. Nyugdíjas otthonunk pedig rendszeresen szervez színház- és múzeumlátogatásokat is a környékre, és távolabbi városokba is. Emellett idősotthonunk falain belül is gyakran szervezünk rendezvényeket, foglalkozásokat, előadásokat és esteket.

Várjuk további érdeklődését, kérdéseit!

 

Nézze meg Mátrafüredről készült gyönyörű képeinket >>>